فرزانه شریفی
عید فطر، فصل شکرانه بندگی
به گزارش خبر بیست، عید فطر هدیه زمزمه های عاشقانه در سحرگاهان، مهارخواسته های نفسانی و دوری از غفلت،سپاس نعمت لیاقت فرمانبرداری معبود و نشستن بر خوان بی بدیل افطار است.
عید فطر زمان شکرانه توفیق طاعت و لیاقت حضور در ضیافت الهی است حالا سرزندگی و نشاط خاکیان به افلاک رسیده در نوای حیات بخش کلام وحی، نغمه دلنشین موسیقی معرفت و پخش گل و شیرینی تجلی یافته است.
در این هنگامه پرواز روح به ملکوت الهی و لحظات عشق ورزی در سایه سار مهر بندگی به حق تعالی مردم روزه دار و خداجوی کهگیلویه و بویراحمد غرق در شادی و سرور هستند.
از ریشه شناسی عید تا تاریخچه آن
واژه “عید” به معنی برگشتن است و در فرهنگ دینی، روزی است که انسان در آن گناهی مرتکب نشود؛ فطر نیز به معنای آفرینش است که هر موجود در آغاز خلقتش داراست و به همین علت میتوان عید فطر را به معنای بازگشت انسان به فطرت الهی خویش دانست.
عید سعید فطر عید بزرگ روزهداران و خداجویانی است که بعد از یک ماه بهرهگیری از خوان گسترده الهی و برای جلب رضای خداوند از گناهان دوری کرده و در برابر هواهای نفس و شیطان پیروز شدند و اکنون در این روز بزرگ خوشحال هستند و از خداوند پاداش یک ماه صبر را طلب می کنند.
پیشینه عید فطر به زمان پیامبر اکرم (ص) که اسلام را بنیان نهاد، برمیگردد یعنی قرن هفتم، براساس روایات اسلامی، از آنجایی که قرآن نخستین بار در ماه رمضان بر پیامبر اعظم (ص) نازل شد، این ماه مقدس شمرده میشود.
مسلمانان در پایان ماه مبارک رمضان جشن عید فطر برگزار می کنند و اعتقاد دارند که این شادی به معنای جشن افطار یعنی پایان ماه روزه است.
شاعران بزرگی درباره این عید بزرگ اسلامی سخن سرایی کرده اند تا جایی که حافظ، سعدی، مولانا، سنایی و بسیاری از شاعران بزرگ فارسی گوی در این خصوص آثار فاخری به یادگار گذاشته اند.
عید فطر در کلام حافظ شیرین سخن
حافظ شیرین سخن مشهور به لسان الغیب شاعر قرن هشتم نیز از شاعرانی است که در این خصوص اشعاری سروده است مانند:
عید است و آخر گل و یاران در انتظار
ساقی به روی شاه ببین ماه و می بیار
دل برگرفته بودم از ایام گل ولی
کاری بکرد همت پاکان روزه دار
جهان بر ابروی عید از هلال وسمه کشید
هلال عید در ابروی یار باید دید
حافظ منشین بی می و معشوق زمانی
کایام گل و یاسمن و عید صیام است
بیا که ترک فلک خوان روزه غارت کرد
هلال عید به دور قدح اشارت کرد
ثواب روزه وحج قبول آن کس برد
که خاک میکده عشق را زیارت کرد
حافظ منشین بی می و معشوق زمانی
کایام گل و یاسمن و عید صیام است
آیین های عید فطر در کهگیلویه و بویراحمد
بازدید از وابستگان و آشنایان و انداختن سفره های بزرگ و دادن عیدی به فقیران از آیین های عید فطر در استان کهگیلویه و بویراحمد است.
برپایی آیین های وداع با ماه رمضان و جشن و شادی در عید فطر از رسوم مردم این دیار است که در پایان ماه رمضان بیشتر در بقاع متبرکه انجام می شود.
عید فطر از دیدگاه کارشناسان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد می گوید که عید فطر یکی از مهمترین اعیاد مسلمانان است و اعمالی در کتاب های مذهبی برای این روز بیان شده است.
حجت الاسلام عباس نصیرالاسلامی تصریح کرد: همانگونه که در دعای قنوت نماز عید فطر میخوانیم خداوند دارای عظمت مطلق است به همین خاطر باید از این دریای رحمت بیشترینها را خواست تا اجابت کند.
وی با اشاره به اینکه عید سعید فطر پاداش بندگی در ماههای رجب، شعبان و رمضان است، گفت: در این فرصت بندگان مؤمن تلاش میکنند تا با آماده سازی خود سرنوشت نیکی را در شبهای قدر برای خود رقم بزنند.
نصیرالاسلامی با اشاره به اینکه یکی از اعمال واجب در روز عید فطر پرداختن زکات فطره است تاکید کرد: زکات فطره بر کسانی واجب است که در شب عید فطر مکلف بوده ،فقیر نباشد و نانخور دیگران هم محسوب نشوند.
وی ابراز کرد: یکی از مهمترین اعمال در روز عید فطر دعا کردن در حق تمام مسلمانان است و از مستحبات روز عید فطر، غسل کردن و بجا آوردن ۲ رکعت نماز همچنین گفتن تکبیرات است.
استان کهگیلویه و بویراحمد متشکل از ۹ شهرستان ۱۷ شهر و یک هزار و ۷۰۰ روستا با جمعیت ۷۲۶ هزار نفر در جنوب غربی کشور واقع شده است.
۶شهرستان گچساران، کهگیلویه، بهمئی، چرام، لنده، باشت در بخش گرمسیری استان و سه شهرستان بویراحمد،مارگون و دنا در بخش سردسیری در دامنه دنا قرار دارند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0